Välkommen till Clownkurs i Vamlingbo på södra Gotland med David Carmel

11 – 14 juli

Under fem intensiva dagar undersöker vi clownen som uttryck och karaktär utifrån vår egna genuina lust. Till vår hjälp har vi övningar och improvisationer som syftar till att sakta ner, hitta vår inre clown och ge den plats att leva och leka med andra clowner. Arbetet har sitt avstamp i tekniken formad av Mario Gonsalez. Kursen avslutas med en öppen klass för inbjuden publik.

David Carmel har varit Clownpedagog sedan 2007 då han gick
ut Clownhalvåret på teaterhögskolan i Stockholm. Innan dess hade han mött clowntekniken på teaterhögskolan i Luleå där han gick sin huvudutbildning på Skådespelarprogrammet. David jobbar som clownpedagog, sjukhusclown, skådespelare och regissör och har gett clownkurser på flera teatrar och utbildningar runt om i Sverige så som Länsteatern Örebro, Samiska teatern, Luleå Stadsteater, Boulevardteaterns teaterlinje, Bromma Folkhögskolas teaterlinje m fl. 
Kursen arrangeras i samarbete med Dockteater Amusé.

PRAKTISK INFO

Datum: Tisdag 11 juli – lördag 15 juli

Anmälningar och frågor: info@dockteateramuse.se

Vem kan söka?
Kursen vänder sig till dig som är 18 år och äldre och som har erfarenhet av att framträda på scen i någon form. Teater, sång, musik eller dans. Skicka några rader om dig själv och din
erfarenhet och varför du vill gå kursen.

Antal deltagare: 12
Kursavgift: 3750 kr inkl moms

Tid: Kursen omfattar 30 studietimmar tisdag 11 juli – lördag 15 juli kl 10.00 – 17.00

Lokal: Plats för kursen är Vamlingbo bygdegård som ligger på landbygden på södra Gotland.

Omgivningar: Du har havet på cykelavstånd i tre väderstreck. Det är två kilometer till Holmhällar pensionat och raukfält och Austre underbara sandstrand. En mil söderut finner du Hoburgen med en underskön klint och fantastiska solnedgångar. På vägen dit ligger Sundre kyrka och Körsbärsgården som är ett Lousiana i miniatyr med samtida konst. På Vamlingbo Prästgård
och Kulturscen pågår under veckan en Kammarmusikfestival.

Mat: Lunch- och fikapaket (god hemlagad vegetarisk mat) kan bokas till kurslokalen för 100 kr per dag.

Kommunikationer: Buss stannar 1000 meter bort och går en gång om dagen. Cyklar kan bokas i förväg och körs ut från centralorten Burgsvik 10 km bort. Där finns även närmaste mataffär.

Logi: Boende ingår inte i kursavgiften. Vi kan ordna boende under en vecka i gemensamt hus till facilt pris vid tidig bokning.
Holmhällar pensionat behöver bokas i god tid.

Resor till och från Gotland: Tips är att ordna samåkning på färjan 5 + bilen till budget pris.