Michael Jacksons sista timma

IMG_2309.JPG

Manus och medverkande: David Carmel

Regi: Olle Sarri

Scenografi och näsa: Sara Kander

En timmes show med David Carmel som är clown Titosom spelar Michael Jackson som dricker vin, talar ut och spelar ukulele.

Passar både som kvällsföreställning och dagföreställning från högstadiet och uppåt.

Ur recensioner

David Carmel har närmast gjort ett genidrag när han valt att gestalta en superstjärna som clown. Plötsligt blir Michael Jacksons levnadsöde så mycket mänskligare… Och under föreställningens timme bjuds på slapstick och scennärvaro som övertygar om att David Carmel verkligen hittat sin egen clown och ett eget förhållningssätt till publiken. Det vilar en äkthet över Carmels utforskande av sin unika löjliga och idiotiska sidor.”

Eva Åström, Norrbottenskuriren 

Själva föreställningen… blir en komisk och allvarlig uppvisning i både skicklig clownteknik, scenisk närvaro, kroppsestetik, koreograferade rörelser, sång och musikinslag. David Carmel lyckas via sin clownmask på ett mångtydigt sätt förmedla sina dubbla roller.

Elisabeth Nordgren, Hufvudstadsbladet

Det finns väl inget självklart sätt att välja när man gestaltar Michael Jackson på en teaterscen. Men att låta en clown oklä sig rollen som den excentriska artisten visar sig vara ett genidrag… Det hade kunnat bli plums. Men föreställningen som David Carmel gör är snarare kärleksfull.

Johan Källs, DT


En Julsaga

Julsaga utkast-3 (1)

av Charles Dickens • med David Carmel och Claes Åström • regi Henrik Dahl

En Julsaga går rätt till kärnan av vad julen handlar om: bitterhet, pengar och en förtvivlad längtan efter gemenskap.Vi hedrar tvåhundraårsjubiléet av Charles Dickens födelse med den mest klassiska av julberättelser sedan julevangeliet! Varför gör vi det? Jo, i dag växer soppköksköerna i Sverige igen, djupa klyftor sprängs medvetet upp mellan de som har och de som saknar, och den enda solidaritet som premieras är den du har med din plånbok. I sådana tider manar Dickens julsaga oss alla till empati, eftertanke och bättring.De två clowner som dödsföraktande har tagit sig an uppdraget att gestalta En Julsaga, kommer att göra sitt yttersta för att framföra Dickens historia på fullaste allvar. Resultatet: en galet rolig och oförutsägbar föreställning för fullvuxna.

David Carmel och Claes Åström har arbetat i ett flertal clownprojekt tillsammans. Var för sig är de annars verksamma som skådespelare, regissörer och pedagoger. Henrik Dahl är regissör och en av grundarna av Teater Tribunalen.